To ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι (Μέρος Ι)

Η γενέθλια ανάλυση της Αγκάθα Κρίστι είναι εργασία της σπουδάστριας Όλγας Καραγιάννη(olga.karagianni2@gmail.com) και λόγω της μεγάλης έκτασης της θα δημοσιευτεί σε τρία μέρη. Ευχαριστούμε την Όλγα για την άδεια δημοσίευσης της εργασίας της

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AGATHA CRISTIE
BORN IN UNITED KINGDOM, TORQUAY  15 SEPTEMBER  1890



 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

-ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ: Γίνεται στα ζώδια του αέρα. Συμμετέχουν οι πλανήτες ΣΕΛΗΝΗ στον 9ο στον ΖΥΓΟ, ΔΙΑΣ στον 1ο και 2ο στον ΥΔΡΟΧΟΟ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον 5ο και 6ο στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ.
-ΤΑΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ: ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ στον ΤΟΞΟΤΗ + ΑΡΗΣ, ΗΛΙΟΣ στην ΠΑΡΘΕΝΟ στον 8ο-9ο οίκο, ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ στον 6ο οίκο.
-Οι περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται στα ζώδια του αέρα. Αντίθετα, υπάρχει μόνο ένας πλανήτης στο ζώδιο του νερού (διανόηση, θεωρία, επικοινωνία, δικαιοσύνη, χωρίς συναισθηματισμούς, εκλογίκευση συναισθήματος).
-Οι περισσότεροι πλανήτες ανήκουν στην μεταβλητή ποιότητα (προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον, αλλαγές καταστάσεων, μεταφορά πληροφοριών, αστάθεια).
-Οι περισσότεροι πλανήτες είναι αρσενικοί (εξωστρέφεια, ενεργητικότητα, αυτοέκφραση). Υπερισχύουν του Ήλιου που είναι θηλυκός.
-Οι περισσότεροι πλανήτες πάνω από τον ορίζοντα (εξωστρέφεια, αλληλεπίδραση με άλλους, επιθυμεί την επιτυχία).
-Οι περισσότεροι πλανήτες ανατολικά του χάρτη (Ασχολείται με ΕΓΩ, την εξέλιξή της, την προσωπική της ανάπτυξη).
-Οι περισσότεροι πλανήτες στο 4ο τεταρτημόριο (Θέλει να κάνει κάτι που να έχει απήχηση, να αναγνωριστεί, όχι απαραίτητα εγωκεντρικά).
-Άρης στον ωροσκόπο στον Τοξότη.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του χάρτη που έχουμε, καταλαβαίνουμε ότι η Α.Κρίστι ήταν ένα άτομο τολμηρό, με ελεύθερη βούληση και περιπετειώδη φύση, ένα ανεξάρτητο πνεύμα, που διψούσε για γνώση και εμπειρίες ζωής. Έκανε πολλά και μακρινά ταξίδια εξερευνώντας ξένους πολιτισμούς. Στόχος ζωής .. η χαρά της ζωής… (ωροσκόπος Τοξότης + Άρης στην ακμή του ωροσκόπου).
Ήλιος στον 8ο-9ο στην Παρθένο:  Μπορεί μικρή να ήταν συνεσταλμένη και ντροπαλή, αλλά πολύ σύντομα ανέδειξε έναν άλλο εαυτό. Ιδεαλίστρια, αναζητούσε πνευματικούς ορίζοντες μέσω της γνώσης, των εμπειριών, της πίστης και της αφοσίωσης σε ένα σκοπό.. μια ιδέα… πάντα όμως με ένα συγκροτημένο, συνετό τρόπο… με τον απαραίτητο αυτοέλεγχο και μια διακριτική συμπεριφορά.
Σελήνη στον 9ο στον Ζυγό: Φιλική και ευγενική, μπορούσε να κερδίσει εύκολα την αποδοχή των άλλων στο περιβάλλον της, στα σαλόνια και στον «καλό» κόσμο της τότε κοινωνίας. Ενώ, φυσικά κέρδισε και την κοινωνική αναγνώριση μέσα από τη συγγραφή.
Το ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ στα ζώδια του αέρα, επιβεβαιώνει το συγγραφικό της ταλέντο. Της προσέδιδε έμπνευση ιδεών.. δημιουργική έκφραση και φαντασία… ευχέρεια λόγου… ανοιχτό μυαλό…
Το ΤΑΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, υποδηλώνει ότι ήταν εξωστρεφής και με την κοινωνικότητα που την χαρακτήριζε αναλάμβανε δημόσια δράση, στοχευμένη και προσανατολισμένη στον άνθρωπο (Β.Δεσμός).
Το ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ μας μιλά για την ανάγκη για αρμονία και ισορροπία στη ζωή της. Όπλα της … η κοινωνικότητά της, η διπλωματικότητά της και η εξυπνάδα της. Γνώρισε τη φήμη και τη δημοσιότητα.
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ επιβεβαιώνει την κοινωνική ευαισθησία της. Πρόσφερε τη βοήθειά της στο κοινωνικό σύνολο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου εργαζόταν εθελοντικά ως νοσοκόμα. Παράλληλα όμως, αυτή η όψη της προσέδιδε έναν αέρα ανεξαρτησίας ίσως και εκκεντρικότητας που σίγουρα θα προκαλούσε και αναταραχές. Ως γυναίκα συγγραφέας ήταν «μπροστά» από την εποχή της.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
Με ωροσκόπο στον τοξότη η Α. Κρίστι σίγουρα κέρδιζε το κοινό της. Μπορούσε εύκολα να κάνει τους άλλους να αισθάνονται όμορφα και οικεία μαζί της. Χαρισματική και πνευματώδης είχε τη δυνατότητα να εμπνεύσει τον κόσμο και να την «ακολουθήσει».  Πάθος για ελευθερία… πάθος για ανεξαρτησία… Δε θα μπορούσε κανείς να την περιορίσει  ή να την εγκλωβίσει…. Η δύναμή της ήταν η γνώση … Η γνώση της αλήθειας … Αυτή θα τη μετέδιδε .. θα τη  μοιραζόταν… μέσα από τα βιβλία της … από τις εμπειρίες της… από τα ταξίδια…. Ήταν δραστήρια, τολμηρή και αποφασιστική με έντονη παρορμητικότητα (σύνοδος με Άρη).  Και φυσικά ήταν απρόβλεπτη με εκκεντρικές και πρωτοποριακές ιδέες (εξάγωνο με ουρανό).Οι προκλήσεις τη γοήτευαν. Κυνήγαγε τους στόχους με δυναμισμό. Απλά αυτοί οι στόχοι δεν μπορούσαν πάντα να πραγματοποιηθούν (τετράγωνο με ήλιο). Είτε εμποδίζονταν από άλλους είτε τους άλλαζε η ίδια. 
Ως παρθένος (ήλιος), παράλληλα, κρατούσε ένα προφίλ χαμηλών τόνων. Σοβαρή, μετρημένη, με αναλυτικό μυαλό και οξεία νοημοσύνη (15ο μοίρα Παρθένου-έξαρση Ερμή), επεδίωκε τους στόχους της με μεθοδικότητα δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια. Οργανωτική και τελειομανής επεδίωκε απτά αποτελέσματα. Στα βιβλία της σε ό,τι αναφερόταν ήταν πάντα ακριβής, στην παραμικρή λεπτομέρεια, περιέγραφε με σαφήνεια το οποιοδήποτε θέμα λεπτολογώντας τα καθετί. Σίγουρα έκρινε πρώτα ή ίδια τον εαυτό της αυστηρά πριν προλάβουν να την κρίνουν άλλοι. Δεν ανακοίνωνε τα σχέδιά της (ήλιος στον 8ο) Λειτουργούσε πιο μυστικά και εμπιστευόταν πολύ το ένστικτό της. Είχε υπομονή και αντοχή για να κάνει τα όνειρά της πράξη. Κι αυτό το έκανε (ήλιος ακμή στον 9ο). Αποκόμισε από τα ταξίδια της εμπειρίες… δημιούργησε «έργα» με τη φαντασία της και τα μετέφερε στα μυθιστορήματά της. Ζούσε την περιπέτεια, τροφοδοτούσε τον πνευματικό της κόσμο και προσπαθούσε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της με τις όποιες ανατροπές (Ήλιος τετράγωνο Άρης). Για εκείνη την εποχή πολλοί από τους στόχους που είχε δεν συμβάδιζαν με τις κοινωνικές πεποιθήσεις ή και απαιτήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η όποια δραστηριότητα να στρέφεται σε βάρος της κάποιες φορές (Β.Δ. τετράγωνο ήλιος).
Η Σελήνη της στον Ζυγό, υποδηλώνει αναμφισβήτητα την ανάγκη της για συντροφικότητα αλλά και γενικότερα την ανάγκη συνύπαρξης με τους άλλους. Όπως αναφέρεται στη βιβλιογραφία της είχε δύο γάμους. Επιπροσθέτως, αυτή η σελήνη χαρακτήριζε την μητέρα της, που σίγουρα της έμαθε τρόπους καλής κοινωνικής συμπεριφοράς και την παρότρυνε πιθανόν να ασχοληθεί με καλλιτεχνικά δρώμενα. Άλλωστε ανήκε και συναναστρεφόταν με άτομα της τότε υψηλής κοινωνίας (9ος οίκος).  Συγχρόνως, μας δίνει και άλλες πληροφορίες για τον χαρακτήρα της. Την διέκρινε η ευγένεια, η καλοσύνη, η αβρότητα, αλλά και η διπλωματία που θα μπορούσε να της παρέχει βοήθεια ή στήριξη στους στόχους της (Δίας τρίγωνο σελήνη). Αυτή η όψη υποδηλώνει επίσης και την ευχέρεια λόγου, την άνετη έκφραση απόψεων ή ακόμα και την υπερβολική ομιλία. Η όψη της με τον Ποσειδώνα (τρίγωνο) λειτούργησε κι αυτή πολύ σημαντικά. Της έδωσε τη δυνατότητα να καλλιεργήσει τα όνειρά της, να εκφράσει τη δημιουργικότητά της και να ασχοληθεί με την συγγραφή. Σε προσωπικό επίπεδο, έβγαζε τον ρομαντισμό, τη διάθεση για έρωτα και για αγάπη, αλλά και τη συμπόνια και την ευαισθησία για τους άλλους ανθρώπους γύρω της
ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ
Ερμής στον Ζυγό στον 9ο οίκο
-Η προσέγγισή της στους άλλους ήταν φιλική. Θα μιλούσε ήρεμα και γλυκά και σίγουρα θα απέφευγε τους τσακωμούς και τις φασαρίες. Θα επεδίωκε την αρμονία και την ηρεμία γύρω της. Σίγουρα, θα μπορούσε να γίνει εύκολα αποδεκτή από τους άλλους, θα ήξερε πώς να διαπραγματευτεί γενικότερα και πώς να χειριστεί διπλωματικά τον λόγο. Το αδύνατό της σημείο θα ήταν ίσως ότι δυσκολευόταν να πάρει εύκολα αποφάσεις (ζυγός).
-Μία ακόμη απόδειξη για το ταλέντο της στη συγγραφή είναι ο Ερμής στον 9ο οίκο. Συγχρόνως αυτή η θέση μας λέει ότι της άρεσε να εμπλουτίζει τις εμπειρίες της μέσα από τα ταξίδια ή μέσα από τη μάθηση και να διευρύνεται πνευματικά. Είχε ίσως ποικίλα ενδιαφέροντα, όμως δεν  θα μπορούσε να συγκεντρωθεί σε όλα. Σαν άτομο, όμως, εκτός από το να μιλάει… της άρεσε και να ακούει….
Αφροδίτη στον Σκορπιό στον 10ο οίκο
-Τονίζεται πάλι η κοινωνικότητα και η δημοφιλία της Α. Κρίστι σ΄ αυτή τη θέση. Προβάλλει τη δημόσια εικόνα της και την κοινωνική καταξίωσή της  (οίκος). Στον σκορπιό δείχνει ότι ήταν μία παθιασμένη φύση με αντοχές και επιμονή προκειμένου να  κατακτήσει τους στόχους της. Σίγουρα επιθυμούσε βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις του στυλ ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ. Αλλά… στον σκορπιό το συναισθηματικό φορτίο θα ήταν πολύ βαρύ….
-Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο στον 8ο, μας μιλά για την ευθύνη! Έτσι λοιπόν, η Α.Κρίστι, ήταν σε θέση να αναλάβει την ευθύνη στις σχέσεις της ή στα εγχειρήματά της ίσως και με μία αίσθηση καθήκοντος. Θα είχε σταθερότητα και διάρκεια στις σχέσεις της.
-Η όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα στον 5ο, μας παραπέμπει σε απογοητεύσεις, προδοσία και λύπες που προέρχονται από τον έρωτα ή τα παιδιά. Όπως επίσης υποδηλώνει και σκάνδαλο που μπορεί να γίνει γνωστό.  Η όψη χιαστί με τον Πλούτωνα μας λέει ότι ίσως κυριευόταν από τον φόβο της απώλειας ή της εγκατάλειψης στις σχέσεις της. Ίσως να ερμηνεύεται και ως δυσπιστία ως προς τον σύντροφο.
Άρης στον Τοξότη στον 1ο οίκο
-Ο Άρης στον ωροσκόπο αναφέρθηκε στην αρχή. Συμπληρωματικά όμως θα αναφέρουμε άλλες δύο όψεις.
-Το εξάγωνο με το μεσουράνημα. Είναι μία όψη που διευκόλυνε τη ζωή της Α.Κρίστι, γιατί μπορούσε να επιτεύξει τους στόχους και τα σχέδιά της μέσα από την ενέργεια και τη δυναμικότητα που της ανέδυε ο Άρης στον ωροσκόπο.
-Το τετράγωνο με Ήλιο φαίνεται να μας λέει ότι η σχέση με τον πατέρα της αλλά και με κάθε είδους εξουσία ήταν ανταγωνιστική. Συγκρούσεις και διαμάχες θα ήταν μέσα στο μενού. Θα υπερασπιζόταν όμως με κάθε τρόπο τις πεποιθήσεις της γιατί δε θα συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο εκτός από τη ΝΙΚΗ.

Συνεχίζεται............

ΥΓ: Το spoudastes-astrology-lessons@blogspot.gr είναι ένα νέο blog που φιλοξενεί εργασίες σπουδαστών που σπουδάζουν Αστρολογία. Όσοι σπουδαστές παλιοί ή νέοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους γράφοντας δικά τους άρθρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χώρο

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι - Μέρος ΙΙΙ

To ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι - Μέρος ΙΙ