To ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι - Μέρος ΙΙ

της Όλγας Καραγιάννη(olga.karagianni2@gmail.com)

Συνέχεια από το Α' Μέρος ( εδώ )


Δίας στον Υδροχόο στον 1ο και 2ο οίκο

-Ο Δίας στον 1ο οίκο τονίζει την πληθωρική προσωπικότητά της. Εξωστρεφής φυσιογνωμία, μορφωμένη, πολυταξιδεμένη… Γενικότερα μία ευχάριστη προσωπικότητα ανοιχτή προς τους άλλους και ανοιχτή σε νέες ιδέες… αν και ανάδρομος θα της προσέδιδε λίγη τύχη.

-Στον υδροχόο υποδηλώνει την αξία της φιλίας. Σίγουρα δέχθηκε βοήθεια από φίλους, αλλά συγχρόνως πρόσφερε και τη δική της βοήθεια σε αδύναμους ανθρώπους. Έβλεπε «μπροστά» και είχε νεωτεριστικές ιδέες.

-Το Μ.Τρίγωνο που αναφέραμε στην αρχή, της προσφέρει την ικανότητα έκφρασης του λόγου και της φαντασίας γενικότερα  αλλά δουλεύει και στον επόμενο οίκο (2ο και 6ο αντίστοιχα). Κατ΄ επέκταση λοιπόν, μας λέει ότι όπως κι αν ξεκίνησε η συγγραφή βιβλίων, στην πορεία της απέφερε κέρδη… έγινε επάγγελμα και απέκτησε εισόδημα.

-Ο Δίας λοιπόν και στον 2ο οίκο την ευνόησε οικονομικά και ηθικά. Μπορεί να ασχολήθηκε και με φιλανθρωπίες. Πάντως, ως γυναίκα συγγραφέας για εκείνη την εποχή, ήταν ένας εκκεντρικός και παράδοξος τρόπος για να βγάζεις χρήματα (υδροχόος).

Κρόνος στην Παρθένο στον 8ο οίκο

-Εδώ ο Κρόνος θα λέγαμε ότι την περιόριζε αρκετά. Λόγω συγκυριών ή καταστάσεων παρουσίαζε ένα άτομο σοβαρό, με σύνεση και υπευθυνότητα. Αξιόπιστη και αφοσιωμένη στο καθήκον και στα κοινωνικά πρέπει. Όμως, από την άλλη όψη του νομίσματος, θα μπορούσε να γίνει επικριτική και σκληρή με τους άλλους, ή κατά περιόδους να κλείνεται στον εαυτό της και να μελαγχολεί.

-Ο Κρόνος στον 8ο οίκο θα μπορούσε να προκαλέσει μία συναισθηματική ανασφάλεια. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εκ των έσω τα του γάμου της, αλλά γνωρίζουμε για το διαζύγιό της. Βίωσε σίγουρα την αίσθηση της απόρριψης και της πίκρας μέσα από τον γάμο της. Φυσικά αυτήν την ανασφάλεια θα μπορούσε να τη νιώσει και με τα οικονομικά του συντρόφου της. Οι δύο όψεις τετραγώνου με Ποσειδώνα και Πλούτωνα στον 6ο σίγουρα δε βοηθούν. Σώζει λίγο την κατάσταση το εξάγωνο με την Αφροδίτη στον 10ο.

-Όλες όμως αυτές τις δυσκολίες μπορούσε να τις διαχειριστεί με το αναλυτικό κ μεθοδικό πνεύμα της Παρθένου. Είχε την υπομονή και την επιδεξιότητα να ελέγχει τις καταστάσεις λειτουργώντας ορθολογιστικά.

Ουρανός στον Ζυγό στον 9ο οίκο

-Εδώ έχουμε μία αντίφαση. Από τη μία η ανάγκη για ανεξαρτησία και ελευθερία και από την άλλη η ανάγκη συνύπαρξης με τους άλλους.

-Έξυπνη και φιλόδοξη, τολμηρή, της άρεσε η κοινωνική ζωή και τα ταξίδια. Πιθανότατα να είχε κι εκκεντρικό γούστο αισθητικά. Θα λέγαμε ότι ήταν ευαισθητοποιημένη στα θέματα της κοινωνίας, όπου θα προσπαθούσε να κρατήσει μια φιλειρηνική αν και πρωτοποριακή στάση για έναν απώτερο σκοπό.

-Σίγουρα είχε τις δικές της απόψεις περί φιλοσοφίας, θρησκείας, ιδεολογίας. Έψαχνε τη δική της αλήθεια, διευρίνοντας τους ορίζοντές της μέσα από τα ταξίδια και αναζητώντας ασυνήθιστες εμπειρίες.

-Με τον Ουρανό στον 9ο πιθανόν τα σχέδια για το μέλλον να άλλαζαν συχνά.

Ποσειδώνας στον 5ο και 6ο οίκο στους διδύμους

-Συνδυασμό φαντασίας και έκφρασης δίνει ο Ποσειδώνας στους Διδύμους στον 5ο οίκο. Ήταν το όπλο της για να μπορέσει να δημιουργήσει… να ζήσει τον έρωτα…να απολαύσει τη ζωή… με τα καλά και τα άσχημα… (τετράγωνο με Κρόνο – μπορεί να αμφέβαλλε για την αξία της), (χιαστί με Αφροδίτη – μπορεί να θεοποιούσε τον έρωτα). Είχε όμως την πνευματική περιέργεια να εξερευνήσει τα πάντα.

-Παράλληλα ήταν ένας ευαίσθητος και συμπονετικός άνθρωπος που θα πρόσφερε ανιδιοτελώς τη βοήθειά της όταν χρειαζόταν (6ος οίκος) – (Νοσοκόμα στον πόλεμο). Σε πρακτικό επίπεδο όμως αυτή η θέση έκανε πολύ δύσκολη την καθημερινότητα.

Πλούτωνας στους διδύμους στον 6ο οίκο

-Πιθανότατα να υπήρχαν περίοδοι δυσκολιών στην εργασία της (6ος) ή να βίωσε δυσάρεστες καταστάσεις ως εργαζόμενη (π,χ, στον πόλεμο). Αυτή η θέση όμως της προσέδιδε δύναμη και αντοχή για να ανταπεξέλθει στις κακουχίες. Έβλεπε τον θάνατο γύρω της (τετράγωνο με Κρόνο). Μπορεί να δούλευε ακούραστα, πολλές ώρες, με πολύ πείσμα και υπομονή, ίσως και εμμονή, στην οποιαδήποτε δουλειά της προκειμένου να την ολοκληρώσει. Όμως, ο Πλούτωνας στους Διδύμους βγήκε έντονα στα μυθιστορήματά της. Η ακρίβεια της περιγραφής, το βάθος πληροφοριών, ακόμα και των ουσιών (δηλητήρια), η ανάλυση, η πλοκή, η έρευνα και το μυστήριο στα έργα της, κρατούσαν σε αγωνία κάθε αναγνώστη.

Β.Δ. – Ν.Δ. (Άξονας 6ος-12ος – Δίδυμοι -Τοξότης)

Η εξέλιξή της θα προέλθει μέσα από την εργασία και την προσφορά υπηρεσίας.

Η επικοινωνία, η γνώση, η συγγραφή είναι η μορφή εξέλιξης.. διδάσκοντας ή εμπνέοντας τους άλλους.

ΤΑΣΕΙΣ

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

-Η ακμή του 7ου οίκου στους Διδύμους πολλές φορές υποδηλώνει δεύτερο γάμο (που ισχύει στην προκειμένη περίπτωση). Επίσης, θα μπορούσε να μας πει ότι κάποιος έλκεται από νεότερα άτομα (Ο 2ος σύζυγος της Α.Κρίστι ήταν νεότερός της). Θα λέγαμε επιπλέον ότι πολύ σημαντικό κριτήριο στις σχέσεις της, ήταν να μπορεί να μοιράζεται με τον σύντροφό της τις σκέψεις της, να επικοινωνεί διανοητικά μαζί του, να είναι έξυπνος, δραστήριος, με έμφυτη περιέργεια (δίδυμοι), αλλά και να της αφήνει περιθώρια κινήσεων (τοξότης ωροσκόπος). Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Ήλιου = Ερμής στην 15ο  22’ του Ζυγού (πάνω στον Ερμή της), το επιβεβαιώνει αυτό. Η επικοινωνία είχε πρωτεύοντα ρόλο στη σχέση. Επίσης, ο Ερμής στον 9ο οίκο μας λέει ότι την γοήτευαν τα μορφωμένα άτομα, καλής κοινωνίας, με γλυκούς τρόπους και συμπεριφορά (ζυγός). Θα μπορούσε να ζήσει και να αποκομίσει μαζί τους εμπειρίες μέσα από τα ταξίδια, την πνευματική διέγερση και διεύρυνση οριζόντων.

-Όμως, μέσα στον 7ο οίκο υπάρχει και ο Χείρωνας. Μπορεί να χρειαζόταν να στηρίξει τον σύζυγό της σε θέματα υγείας ή και σε ψυχολογικό επίπεδο και να έπρεπε να τον φροντίσει. Θα μπορούσε επίσης ένας χωρισμός να την έχει πληγώσει βαθιά. Μπορεί να έχασε την πίστη και την αισιοδοξία της σε κάποια περίοδο της ζωής της (Δίας αντίθεση Χείρωνας).

-Η Αφροδίτη της στον Σκορπιό, όπως προανέφερα, χαρακτήριζε μία παθιασμένη φύση, με ισχυρά και βαθιά συναισθήματα. Ο απόλυτος έρωτας αλλά και το απόλυτο μίσος. Το εξάγωνο με τον Κρόνο στον 8ο οίκο ευνοούσε τη σταθερότητα στις σχέσεις της και τη βοηθούσε να αντέξει τυχόν δοκιμασίες. Παράλληλα όμως αυτή η όψη την περιόριζε. Μπορεί να καταπιεζόταν σεξουαλικά ή απλά να μην μπορούσε να εκφραστεί συναισθηματικά όπως θα ήθελε.

-Η όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα στον 5ο οίκο, δυσκόλευε τα αισθηματικά της. Μπορεί η ίδια να είχε ασαφή ή ασταθή συναισθήματα και να είχε αντίκτυπο ακόμα και στον σύντροφό της, λόγω διάθεσης. Από την άλλη, όπως ξέρουμε, βίωσε τον πόνο, τη θλίψη και την απογοήτευση από την απιστία του συζύγου της.

-Η όψη χιαστί με τον Πλούτωνα, θα της προκάλεσε ανασφάλεια ή ανεπάρκεια κάποια στιγμή στη ζωή της. Ζήλια, κτητικότητα, εγωισμός ή και φανατισμός, μπορεί να την οδηγούσαν και σε τάσεις απομόνωσης από το κοσμικό περιβάλλον. Σίγουρα πάντως δε θα συγχωρούσε μ΄ αυτήν την όψη μεγάλα λάθη. Αντιθέτως, θα έβγαιναν και τάσεις εκδικητικότητας (η περίεργη εξαφάνισή της αφού έμαθε για την απιστία του συζύγου της. Αν κ δεν έχουν εξακριβωθεί οι λόγοι, δεν αποκλείεται να αποσκοπούσε στο να προκαλέσει τύψεις, αγωνία και θλίψη στον σύζυγό της).
Συνεχίζεται...

ΥΓ: Το spoudastes-astrology-lessons@blogspot.gr είναι ένα νέο blog που φιλοξενεί εργασίες σπουδαστών που σπουδάζουν Αστρολογία. Όσοι σπουδαστές παλιοί ή νέοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους γράφοντας δικά τους άρθρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χώρο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι (Μέρος Ι)

To ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι - Μέρος ΙΙΙ