To ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι - Μέρος ΙΙΙ

της Όλγας Καραγιάννη(olga.karagianni2@gmail.com)

Συνέχεια από το Β' Μέρος ( εδώ )

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
-Ακμή 6ου οίκου στους Διδύμους. Πάντα υπήρχαν νοητικές ανησυχίες, πολλές μετακινήσεις στη ζωή της. Δε θα μπορούσε να μείνει στάσιμη σε χώρο ή μία κατάσταση, γιατί δε θα άντεχε τη ρουτίνα και τον περιορισμό. Αυτή η θέση χαρακτηρίζεται από την ευχέρεια λόγου και την κλίση προς την συγγραφή, όπως επίσης θα μπορούσε να καταπιάνεται κ με άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες συγχρόνως.
-Λόγω του Πλούτωνα στον 6ο οίκο, το σίγουρο είναι ότι έβγαζε όλο το πάθος και την αφοσίωση σε ό,τι έκανε στα επαγγελματικά της. Βέβαια με τον Πλούτωνα εκεί, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ίντριγκες και τα προβλήματα στον επαγγελματικό χώρο. Ίσως να έμεινε άνεργη αρκετές φορές και γενικότερα να άλλαξε αρκετά επαγγέλματα. Εξαιτίας αυτών, μπορεί να αντιμετώπισε και οικονομικά προβλήματα κάποιες φορές (Κρόνος τετράγωνο Πλούτωνα).
-Με τον Ποσειδώνα στον 6ο οίκο και σε τετράγωνο με τον Κρόνο, μπορεί να της προκαλούσε κατά περιόδους σημαντικές μεταπτώσεις συναισθηματικά (νοσοκόμα στον πόλεμο). Στην καθημερινότητά της τότε αντιμετώπιζε δυσάρεστες καταστάσεις. Ίσως μερικές φορές να της έβγαινε η σοβαρότητα και η συνέπεια του Κρόνου και άλλες … η αδιαφορία ή η αφηρημάδα του Ποσειδώνα.
-Το μεγάλο της ατού ήταν η διπλωματικότητά της (10ος στον Ζυγό). Ήξερε πως να συμπεριφερθεί και να κερδίσει τους άλλους. Ευγενική, με λεπτούς τρόπους, κοινωνική, μπορούσε να κρατά ισορροπίες και να συμβιβάζεται αν χρειαστεί. Επίσης, μπορεί να είχε ισχυρούς συμμάχους δίπλα της. Όλα αυτά ήταν τα όπλα της για να πετύχει τους στόχους της.
-Βέβαια αυτό δεν ίσχυε πάντα. Εκτός από συμμάχους είχε και εχθρούς. Η Αφροδίτη της στον 10ο αλλά στον Σκορπιό, υποδηλώνει ότι χρειάστηκε πολλή προσπάθεια από μέρους της και σίγουρα βίωσε απογοητεύσεις και στεναχώριες μέχρι να αναγνωριστεί. Η κοινωνία τότε δεν συμβάδιζε απόλυτα (ή μάλλον καθόλου) με την ιδιοσυγκρασία της Α.Κρίστι.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
-Το Μεγάλο Τρίγωνο, όπως είπαμε, (Δίας, Σελήνη με Ποσειδώνα, Πλούτωνα, λειτούργησε θετικά και στα οικονομικά της όσον αφορά στο συγγραφικό της ταλέντο που αξιοποιήθηκε και επαγγελματικά.
-Πιο αναλυτικά, ο Δίας στον 2ο οίκο δείχνει την τάση ότι θα ζούσε πλουσιοπάροχα ή έστω άνετα. Μπορεί να ερχόταν το χρήμα με ευκολία, αλλά με την ίδια ευκολία το ξόδευε. Το σίγουρο είναι ότι το Δίας δεν θα την άφηνε ποτέ εκτεθειμένη. Θα λειτουργούσε πάντα υποστηρικτικά. Σ’ αυτό συναινούν τα τρίγωνα με τους παραπάνω πλανήτες. Το τρίγωνο με τη Σελήνη, της έδωσε την εύνοια, την οικονομική ευημερία αλλά και την αναγνώριση από το περιβάλλον, με τον Ποσειδώνα της έδωσε τα πνευματικά και καλλιτεχνικά ταλέντα για να εκφραστεί δημιουργικά και, τέλος, με τον Πλούτωνα, είχε την ικανότητα να αρπάζει τις ευκαιρίες, να κυνηγά και να κερδίζει τους στόχους της. Δυνατό κοκτέιλ επιτυχίας που είχε αντίκτυπο και στα οικονομικά της.
-Η ακμή του 2ου στον Υδροχόο, υποδηλώνει ότι τα χρήματα δεν ήταν αυτοσκοπός για εκείνη. Μάλλον ήταν απλά φυσικό επακόλουθο της δουλειάς της. Ο τρόπος που έβγαζε τα χρήματα ήταν αυτός που τραβούσε την προσοχή. Πρωτοποριακή και προοδευτική για την εποχή της ως συγγραφέας ξεχώριζε κατ΄ επέκταση και για τον τρόπο προέλευσης των οικονομικών απολαβών της.
-Η ακμή του 8ου οίκου στον Λέοντα και με την Ήλιο μέσα, τονίζει από τη μία πλευρά εύνοια από τα οικονομικά του συντρόφου, συνεργασιών ή και κληρονομιών. Όμως, υπάρχει κι ένας Κρόνος εκεί που μας λέει ότι στα του οίκου αυτού (χρήματα άλλων) υπήρχαν κατά διαστήματα οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες (ο πατέρας κατασπατάλησε την περιουσία του πριν πεθάνει). Το επιβεβαιώνουν και τα τετράγωνα Ποσειδώνα Πλούτωνα που αναφέραμε παραπάνω. Δοκιμασίες πολλές… Ίσως να προέκυψε και ζήτημα «εκμετάλλευσης» ή «χειραγώγησης» στα οικονομικά για άλλους λόγους (π.χ. εκδίκησης). Γενικότερα σε σχέση με τα χρήματα των άλλων επικρατούσε αστάθεια.

ΜΟΡΦΩΣΗ
-Μια ποσειδώνια αύρα χρωματίζει τον 3ο της οίκο (ιχθείς). Από τα μαθητικά της χρόνια σιγόκαιε το ιδιαίτερο ταλέντο της… απλά τότε δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο μακριά μπορούσε να φτάσει. Ήταν άτομο ονειροπόλο, με ζωηρή φαντασία, έντονη διαίσθηση και περιέργεια, γεμάτο ιδέες, να μάθει και να ανακαλύψει τον κόσμο. Τον δικό της κόσμο όμως… όχι τον πραγματικό.
-Μεγαλώνοντας πια, υιοθέτησε πιο ρεαλιστική στάση, λειτουργώντας πιο πρακτικά και πιο γήινα (ακμή 9ου στην Παρθένο). Ο «χορός» τριών πλανητών σ’ αυτόν τον οίκο στον ζυγό (Σελήνη, Ερμής, Ουρανός), είχαν τον κύριο λόγο για την μόρφωσή της και ανέδειξαν το ταλέντο της.
-Η Σελήνη ενίσχυσε την ήδη υπάρχουσα φαντασία της (Μ. Τρίγωνο), που μαζί με τη γνώση, την έστρεψε να ταξιδέψει, να γνωρίσει ξένους πολιτισμούς, να δώσει τροφή στο νου της με νέες πεποιθήσεις, ακούγοντας ιστορίες άλλων ανθρώπων και ανταλλάζοντας ιδέες μεταξύ τους.
-Ο Ερμής, ήταν αυτός που την παρότρυνε να μελετήσει, να ανοίξει το μυαλό της μέσω της μάθησης, να εξερευνήσει μέσα από μακρινά ταξίδια, να αποκτήσει εμπειρίες, να διδαχθεί και να διδάξει και κυρίως να τα μοιραστεί όλα αυτά με ανθρώπους γύρω της. Δυνατή θέση του Ερμή, γιατί βρίσκεται στον οίκο που κυβερνά. Υποδηλώνει επίσης τη συγγραφή και έκδοση βιβλίων, καθώς και τις ξένες γλώσσες.
-Ο Ουρανός, της χάρισε τη διαφορετικότητα, την διαίσθηση, το προοδευτικό μυαλό. Θα αναζητούσε ασυνήθιστες εμπειρίες, βαθιά γνώση, έχοντας υψηλά ιδανικά και ψάχνοντας να βρει τη δική της αλήθεια ακόμα κι αν αυτή προκαλούσε….σπάζοντας τα μοτίβα που η τότε κοινωνία επέβαλε (ωροσκόπος εξάγωνο Ουρανός).
-Τέλος, ο Ουρανός εδώ, μας μιλά πολλές φορές για αυτοδίδακτα άτομα. Η Α.Κρίστι δεν πήγε σχολείο. Την δίδαξε η μητέρα της στο σπίτι.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
-Η ακμή του 4ου οίκου στον κριό, υποδηλώνει ότι μεγάλωσε σ΄ ένα περιβάλλον βιώνοντας δυσάρεστες καταστάσεις σε σχέση με τον «αρχηγό» της οικογένειας. Το τετράγωνο ωροσκόπου- Άρη με τον Ήλιο στον 8ο οίκο μας παραπέμπει στον πατέρα της. Στην παιδική και τρυφερή ηλικία της αυτό θα είχε συναισθηματικό αντίκτυπο. Μπορεί στην πιο απλή περίπτωση να ήταν αυστηρός και το μόνο που θα ήθελε, ήταν απλώς, να επιβάλλει την τάξη και την πειθαρχία στο σπίτι (παρθένος). Όμως, η κύρια αιτία ήταν (λόγω θέσης Ήλιου) ο πρόωρος θάνατος του πατέρα της όταν αυτή ήταν 11 χρόνων.
-Η σχέση με τη μητέρα της πρέπει να ήταν γλυκειά και τρυφερή. Η Σελήνη στον ζυγό προσδίδει ένα ευγενικό χαρακτήρα για την μητέρα της, που θα προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες στην οικογένεια. Ήταν η δασκάλα της (9ος), ήταν ο μέντοράς της (τρίγωνο με Δία), ήταν αυτή που την ενθάρρυνε να εκφραστεί και να καλλιεργηθεί πνευματικά (τρίγωνο με Ποσειδώνα), και τέλος, μπορούσε να την ψυχολογήσει (τρίγωνο με Πλούτωνα) και να ξέρει πώς να την «χειριστεί» θετικά.
-Οι σχέσεις της με τον στενό οικογενειακό της κύκλο, τα αδέρφια της και τους συγγενείς της (3ος), θα λέγαμε ότι ήταν ομαλές, υπήρχε συναισθηματικό δέσιμο (ιχθείς), αν και εφόσον ήθελε να ανοιχτεί και να μοιραστεί τις σκέψεις της και τα αισθήματά της.
-Γενικότερα πάντως, θα λέγαμε, ότι στις προσπάθειες των στόχων της, χρειαζόταν την αποδοχή της οικογένειάς της για να νιώσει σιγουριά (10ος στον ζυγό).
-Κι επειδή….κύκλος είναι και γυρίζει…, η ακμή του 4ου οίκου στον κριό, μας λέει ότι και στη δική της οικογένεια αργότερα, θα αντιμετώπιζε προβλήματα και δυσκολίες. Κι αυτή τη φορά, εκείνη θα αναλάμβανε τα ηνία, έχοντας μία ορμητική αλλά και επιθετική συμπεριφορά (Άρης στον 1ο). Φυσικά, στην πορεία αντιμετώπισε και ένα διαζύγιο με τον 1ο σύζυγο (τετράγωνα με Ήλιο). Επίσης, πολλές μετακινήσεις και αλλαγές κατοικιών δίνει αυτή η θέση (γύρισε όλον τον κόσμο με τον 2ο σύζυγο).
-Η ακμή του 5ου οίκου στον ταύρο είναι ένδειξη (που ισχύει στον συγκεκριμένο χάρτη) για απόκτηση θηλυκού παιδιού (Αφροδίτη Κυβερνήτης) και με έναν θηλυκό πλανήτη μέσα (Ποσειδώνας). Γέννησε όντως μία κόρη.  Ο πλανήτης εκεί υποδηλώνει την αγάπη, την ευαισθησία και την αδυναμία για την κόρη της. Επίσης, μπορεί η κόρη της να ήταν ένα πολύ γλυκό πλάσμα, ευγενικό, έξυπνο και ίσως με κάποιο έμφυτο ταλέντο. Δεν αποκλείεται όμως, λόγω της όψης χιαστί με την Αφροδίτη, η κόρη της, να είχε κάποιες ανασφάλειες για το ποιά είναι,  τί θέλει να κάνει στη ζωή της… μπορεί να αισθανόταν αδύναμη  και να απογοητευόταν…
ΥΓΕΙΑ
-Ξεκινώντας από τον ωροσκόπο (τοξότης) της σε τετράγωνο με τον Ήλιο της, όσον αφορά στη ζωτικότητά της, και με έναν Άρη στον ωροσκόπο επίσης, θα λέγαμε… δεν είναι και η καλύτερη ένδειξη. Ατυχήματα μπορεί να προήλθαν από απροσεξία, από υπερκινητικότητα, ισχυαλγίες, … Όμως συμβάλλει θετικά η Σελήνη που μόνο ευνοϊκές όψεις έχει στο χάρτη της (τρίγωνα).
-Το σημαντικό στο χάρτη της είναι το ΤΑΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ που αναφέραμε αρχικά, το οποίο με τη διέλευση ενός αργού πλανήτη θα ενεργοποιούσε τον άξονα Β.Δ. – Ν.Δ. (6ος – 12ος).
-Η ακμή του 6ου οίκου βρίσκεται στους Διδύμους (Κυβερνήτης Ερμής). Είναι μία ένδειξη από μόνη της. Εκτός από μία νευρικότητα που μπορεί να της προσέδιδε γενικά στη ζωή της, αργότερα, σε μεγάλη ηλικία πριν πεθάνει έχασε «τα λογικά» της. Το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα, δημιουργεί παρανοήσεις και βέβαια ο Κρόνος από μόνος δημιουργεί και χρόνια προβλήματα υγείας. Το τετράγωνό του με τον Πλούτωνα, θα μπορούσε να δώσει ψυχοσωματικά προβλήματα ή θα μπορούσε να είναι ψυχαναγκαστική, υποχόνδρια ή ακόμα να ταλαιπωριόταν και από αιμορροϊδες .
-Η ακμή του 12ου στον Τοξότη, μάλλον διευκόλυνε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ψυχολογικά γιατί είχε στο πλευρό της τον Δία. Θα λέγαμε λοιπόν, ότι δεν βίωσε περιορισμούς ή εγκλεισμούς σε νοσοκομεία και ιδρύματα.
-Άλλωστε, για το τέλος κράτησα την ακμή του 4ου οίκου στον κριό, η οποία μας επιβεβαιώνει την μακροβιότητα και την ενεργό δράση της Α.Κρίστι μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Επίλογος 
-Η Α.Κρίστι πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Πίσω από την φαινομενικά συντηρητική και σοβαρή εικόνα της, κρυβόταν μία  θερμή, τολμηρή και αξιοθαύμαστη γυναίκα, ανοιχτή σε προκλήσεις, που θα κυνηγούσε τα όνειρά της, καταρρίπτοντας τα «δήθεν» και τα «κοινωνικά πρέπει» της εποχής της.  Θα τη θυμόμαστε και θα τη θαυμάζουμε πάντα για την δυναμική προσωπικότητά της, αλλά και για τα  «έργα» που άφησε παρακαταθήκη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι (Μέρος Ι)

To ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι - Μέρος ΙΙ